vorige volgende

goudgele rakkers


Klik op foto... enz.

Gillis, 22 Nov 16:49
steurgarnalen geflambeerd in pastis
bak in olijfolie eventjes een rode peper en knoffie gooi de steurgarnalen erbij en bak enkele minuten (10?) op redelijk hoog vuur gooi op het laatst verse gesneden peterselie erbij en roer door gooi een borrelglaasje pastis erbij en hou er een vlam boven BOEM!!! meteen serveren met citroen

Gillis, 22 Nov 16:52
spaghetti met tonijn en rucola
zet water voor de spaghetti op (met olijfolie en zout) bak in olijfolie eventjes een rode peper en knoffie (zet na enkele minuten uit totdat de spaghetti gaar is) (zet het vuur weer aan en) gooi de spaghetti door de olijfolie, goed doorroeren eventueel nog wat extra olijfolie erbij gooi blokjes rauwe tonijn erdoor en roer door de tonijn hoeft eigenlijk alleen maar warm te worden, zeker niet alles aanbakken... gooi (niet te) klein geknipte rucola erbij en roer goed door (ook alleen maar warm laten worden) meteen serveren met citroen (limoen) en verse parmezan

Poppedief, 22 Nov 16:53
hoe laat hebben we afgesproken? en mag mijn vrouw ook mee komen?

Gillis, 22 Nov 16:56
ook je toetje opeten pops...
gecarameliseerde appeltjes geflambeerd in calvados ------ doe een derde pakje roomboter in de pan als dat gesmolten is een kwart pak suiker erbij doorbakken totdat het een vloeibare bruine massa is (dat kan op hoog vuur) gooi partjes geschilde appel (in acht stukken) erbij en laat onder frequent doorroeren bruin bakken (hoog vuur) gooi een borrelglaasje calvados erbij en hou er een vlam boven BOEM!!!! meteen serveren met turkse yochurt

Poppedief, 22 Nov 17:11
goudgelerakkersinvet
pak een electrice frituurpan en steek de goedgeaarde stekker op zijn plaats en wacht tot het vet van de frituurpan op 220 graden staat. intussen met een schaar een pak met voorgebakken frietten open knippen en zonder verpakking in de frituurpan gooien . dit kan je afwisselen met kroketten en fricodellen. het geheel word met friettensous en zout op gegeten

Marlies, 22 Nov 17:11
mmmmm
lekker! wanneer?

Bardt, 22 Nov 17:23
Nieuwe hobby Gil?
Hmmm?

Gilliscopycat, 22 Nov 17:32 Smakelijk
maar verbrandt je vingers niet...

Emmepem, 22 Nov 18:40
Wat een gedoe zeg.
En dan te bedenken dat het nog lang geen kerst is!